Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους δήμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

aaa010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας 18 δήμοι από την Ανατολική και τη Δυτική Αττική, σε συνεργασία με την Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Ανατολικής Αττικής και άλλους φορείς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από μουσικά σχολεία κτλ..

Με τη συγκέντρωση αυτή οι δήμοι, σύμφωνα και με το κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία τους για τη διακοπή των σχολικών μεταφορών και ζήτησαν από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να αποδώσει τα οφειλόμενα για τις μεταφορές, προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η μεταφορά των μαθητών, χωρίς την εξασφάλιση της οποίας είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν τα σχολεία και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά.

Αρχικά οι Δήμαρχοι επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και εξέθεσαν τη βαρύτητα του συγκεκριμένου προβλήματος που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και μαθητές και δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των σχολείων σε αυτές τις περιοχές.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου αντιπροσωπεία από δημάρχους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς επέδωσαν το ψήφισμα στο Γραφείο του Διευθυντή του Υπουργού, ο οποίος ωστόσο δήλωσε αναρμόδιος.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα και τόσο οι φορείς της Αυτοδιοίκησης Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς (μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σύλλογοι διδασκόντων) αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

(Γραφείο τύπου Δήμου Σαρωνικού)

,

0 σχόλια

Write Down Your Responses