Δελτίο Τύπου Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

aaa015

Δελτίο Τύπου

25-10-2012

Χθες   στις 13,30΄μμ στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, συναντηθήκαν με την κα Βασιλάκου Λιλίκα σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο Μιχάλης Κοκκόλης Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού του Αλίμου και ο Γιάννης Αδριανός, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού του Γέρακα και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων.

Στην συνάντηση αυτή αποδείχτηκε περίτρανα πώς ακριβώς 24 ώρες πριν στην συνάντηση με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, στην αντιπροσωπεία της ένωσης, συλλόγων και ενώσεων γονέων καθώς και μαθητών κατατέθηκαν αναληθή στοιχεία για την βάση του προβλήματος.

Μετά και από αυτή την συνάντηση, επιβεβαιωθήκαμε για τα συμπεράσματα πού βγάλαμε από τις συναντήσεις πού ήταν αποτέλεσμα των τελευταίων κινητοποιήσεων.

Αν διαβάσετε με προσοχή και το έντυπο υλικό πού μας παραδόθηκε, σε συνδυασμό με τα πρακτικά της Βουλής από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις μεταφορές, θα καταλάβετε πως μας εμπαίζουν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη χρηματοδότησης.

Η ντόπια τρόικα. ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, σε συνεργασία με την  Ευρωπαϊκή  Ένωση και την Τρόικα, βάζουν χέρι και στην χρηματοδότηση της Δημόσιας Παιδείας, για την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων δανειστών και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η Δημόσια Παιδεία, όπως και η Δημόσια υγεία, απαξιώνεται και είναι καταδικασμένη προς κατάργηση. Από εμάς εξαρτάται να την διαφυλάξουμε και να κρατήσουμε αντιστάσεις. Το έχουμε χρέος για τα παιδιά μας. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι.

Θα συνεχίσουμε με περισσότερο δυνατές και πολύμορφες κινητοποιήσεις στο μέλλον.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, όσο και να θέλουν να μας πείσουν, ότι μαζί τα φάγαμε και τώρα πρέπει να πληρώσουμε. Ντόπιο και ξένο κεφάλαιο επενδύουν και στους τομείς υγείας και παιδείας.

Κύριοι Δήμαρχοι, πού πατάτε σε δύο  βάρκες και κινήστε ανάλογα με το τι σας συμφέρει. Πάψτε να μας εμπαίζετε.  Αν πραγματικά είστε μαζί μας, διεκδικήστε την Δημόσια παιδεία, διεκδικώντας μαζί μας την απαραίτητη χρηματοδότηση  απευθείας από το κράτος, μέσα από έναν ενιαίο κρατικό φορέα χρηματοδότησης. Πάψτε να παίζετε με δήθεν διοικητικές μεταρρυθμίσεις αποκέντρωσης. Σας καλούμε και σας θέλουμε μαζί μας, όχι σαν διαχειριστές και υπόλογους, αλλά σαν συμπαραστάτες στην αυτονόητη διεκδίκηση για  Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία.

Κύριοι Υπουργοί Υφυπουργοί και σύμβουλοι τις εξουσίας.

Έχουμε κουραστεί και αναλωθεί μέχρι σήμερα σε συνεχόμενες καταθέσεις προτάσεων, πού με χαρά τις επικροτείτε αλλά δεν υλοποιείτε.

Κύριοι Υπουργοί Υφυπουργοί, πέστε το μας καθαρά. Είστε εναρμονισμένοι στην κοινή μνημονική πολιτική, πού μας έχουν επιβάλλει η Ευρωπαική Ενωση και  Κυβέρνηση συνεργασίας.

Να σας το πούμε και εμείς καθαρά.

Θα μας βρίσκετε  καθημερινά στους δρόμους με ποικιλόμορφες διαμαρτυρίες μέχρι την οριστική και μόνιμη επίλυση των αιτημάτων μας. Δεν μας αφήσατε άλλα περιθώρια.

Για άλλη μια φορά καταθέτουμε και γνωστοποιούμε, τα άμεσα αιτήματα διεκδίκησης.

  1. Nα λυθεί υπεύθυνα και άμεσα τα προβλήματα που αφορούν τη μετακίνηση των μαθητών μέσα από τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς.

Για την άμεση αντιμετώπιση των κρίσιμων αυτών εξελίξεων για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, διεκδικούμε

Α)  Αμεσα την τροποποίηση της Κ.Υ.Α., ώστε τα σχολεία αυτά να συμπεριληφθούν ως διαδημοτικά – υπερτοπικά {ειδικά} σχολεία, μαζί με τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις διαδικασίες για την προκήρυξη και ανάθεση του μεταφορικού έργου που τα αφορούν, χωρίς τους περιορισμούς  της απόστασης από την σχολική μονάδα, όπως ισχύει για τις ΣΜΕΑ.

Β) δημιουργία ενός ενιαίου φορέα οργανωμένου σε επίπεδο περιφέρειας με την επίβλεψη τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας (με χρηματοδότηση απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μέσω ανταποδοτικών τελών από τους Καλλικρατικούς Δήμους), για τις μετακινήσεις του μαθητικού πληθυσμού, και ιδιαίτερα των υπερτοπικών – διαδημοτικών σχολείων

  1. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές, τόσο μουσικής- Καλλιτεχνικής  Παιδείας, όσο και Γενικής Παιδείας.
  2. Σίτιση σε όλα τα σχολεία.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

Nα λυθούν  τα προβλήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με την εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, να  δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μην διακόπτεται η αναγκαία συνέχεια των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών, να ολοκληρωθούν τα αναλυτικά προγράμματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δωρεάν εξασφάλιση όλης της αναγκαίας υποδομής (οργάνων, βιβλίων κλπ.) για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών και από όλους τους μαθητές, Να  προχωρήσει το υπουργείο στην υποχρέωση πού έχει από τον νόμο στην πιστοποίηση των μουσικών σπουδών  στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Παν  Κουφαλάκος   τηλ 6972006221                                      Κ. Αθανασίου      τηλ 6987111182

e-mail: koyf@deyakal.gr e-mail: k.athanasiou@yahoo.gr

,

0 σχόλια

Write Down Your Responses